Alternative la Akismet?

De câteva săptămâni mă tot jena o notificare în panoul de administrare de la WordPress prin care sunt anunțat că folosesc licența de Akismet în scopuri comerciale.

Apoi, de vreo 2-3 zile s-au înmulțit mailurile cu comentarii spam și am descoperit că abonamentul Akismet mi-a fost suspendat în cele din urmă.

În principiu fiecare site avea abonamentul său de Akismet, așa că nu prea înțeleg de ce aici s-ar fi considerat activitate comercială.

OK, am înțeles pe blogurile de nișă că ar fi o anume parte comercială, dar mă uit la câți bani a produs site-ul respectiv și descopăr că nu la unele nu acoperă licența pe un an de zile doar pentru „protecția spam” din comentarii. Așa că am dezactivat pe moment comentariile acolo.

Și mă uit pe termenii de licențiere, dacă ai plasat un singur link de afiliere pe blog, deja ți-l consideră „comercial”.

Akismet cere aproximativ 120$ pe an pentru un site, ceea ce e enorm. Mă întreb cum au făcut pricingul, au crezut că toată lumea folosește WordPress pentru site-uri enterprise?

Știți vreo alternativă gratuită pentru Akismet?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*