Aerul condiționat crește semnificativ factura de electricitate

De când am montat aparatul de aer condiționat, am observat cu ocazia fiecărei trimiteri de index pentru contorul de electricitate că am crescut semnificativ consumul. Dacă înainte de montarea aparatului de aer condiționat aveam un consum de 100-150 kilowați, după o lună completă de aer condiționat am sărit binișor de 300 kilovați.. iar asta înseamnă o factură crescută de la vreo 80-100 lei la una de 150 lei. Nu am înțeles neapărat cum se calculează factura de electricitate, dar în fine.

Ce vreau să spun este că orice aparat electrocasnic nu a avut un impact atât de mare în creșterea de consum de electricitate precum îl are AC-ul. Adică nu am sesizat astfel de creșteri după punerea în funcțiune a unui cuptor electric, a unui frigider mai mare, a unui desktop PC… pur și simplu nu s-a văzut atât de semnificativ. A fost o surpriză destul de neplăcută.

Acum dacă stau și mă gândesc indicatorul de eficiență energetică este deosebit de important la un aparat de aer condiționat pentru că diferențele de consum între clasa A+ față de A sunt destul de mari. Practic aș putea spune că într-o lună cu temperaturi ridicate aparatul de aer condiționat are potențialul de a consuma cât toate celelalte electronice din casă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 Comment on Aerul condiționat crește semnificativ factura de electricitate

  1. Depinde si temperatura setata care a fost – eu le las in jur de 27 pentru un confort sporit si cu 2 aparate nu am sesizat o asa crestere la factura.

    Ambele aparate au inverter cum de fapt sunt toate de pe piata acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*