60 lei un meniul zilei în București?

În general la prânz mănânc la mall Băneasa sau la un restaurant de pe lângă Piața Otopeni. Am mai alternat și cu mâncare de acasă, dar mai avem perioade aglomerate și nu se potrivesc lucrurile. Plus masa de prânz e și un bun motiv de socializare cu colegii, schimbat idei, luat o pauză șamd.

La prânz frecventez mall Băneasa de obicei de la City Grill sau mai noul Pescărușul și la food-court. Mă rog, nici nu sunt foarte multe opțiuni în zonă, duse sunt vremurile cu Q’s Inn.

E foarte convenabil meniul de la City Grill la vreo 34 lei. Dacă însă vrei și ceva de băut, o apă sau pâine la ciorbă și un minim de bacșiș deja te duce până în 60 lei.

În 2018 același meniu era cam 20 lei, te ducea în vreo 35 lei cu apă și o porție de pâine. Deci meniul e extrem de convenabil atâta timp cât nu adaugi o apă sau ceva extra.

Apropo de apă, mi se pare extrem de aiurea că restaurantele din România vând atât de scump apa. Înțeleg nevoia unui profit, dar nu poți să vinzi cu 20 lei sticla de apă pe care o iei cu 3 lei…

Alte variante din Mall Băneasa pe care le frecventez sunt Toans (pentru supă), Burger King, Kung Fu…și mai rar în ultima perioadă Avocadoo.

În Otopeni e mult spus restaurant ce e acolo, dar nici fast food nu pot să îi zic. Mâncarea e bună și calitatea constantă. Să zicem că e un raport calitate preț bun. 35 lei meniul, după ce a fost acum câțiva ani 20 lei. Aici să zicem că nu depășești 45-50 lei dacă iei și ceva de băut + bacșiș.

Ideea e că prețurile au început să crească accelerat și mult. Dacă înainte mai creștea prețul un 1-2-3 lei la un meniu, la ultima creștere, am văzut că s-au dus direct în +5 lei.

Și oricum o dai, 50-60 lei pentru un meniu de prânz începe să mi se pară mult.

Sigur, mai sunt zonele din Pipera/Aurel Vlaicu sau prin alte zone de birouri unde au apărut restaurante dedicate mesei de prânz și lucrurile sunt mai echilibrate din perspectiva prețului. O mai rog pe Ralu să îmi aducă de la restaurantele din zona biroului ei mâncare pentru seară.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

4 comentarii

    • Mai mergeam și pe acolo, relativ des aș zice, dar anul ăsta nu am mai fost. Mai mult pentru că nu sunt prea fani colegii mei, dar și pentru că e aglomerat uneori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*