2M views pentru 1.000 EUR in Youtube RO / CPM de 0.52 EUR

Astăzi pe Profit.ro am văzut un articol care anunță câștigurile medii de către creatorii de conținut video pe Youtube. Extrem de modeste, la 1000 vizualizări e vorba de aproximativ 0,52 EUR câștigați, adică vreo 2,33 lei pe mia de vizualizări.

Nu mi-a fost mare supriza, știind și de la George Buhnici care a prezentat fără menajamente câștigurile sale din milioane de vizualizări la Affiliate School. George, care altfel a publicat și statiscile proprii, parcă ultima dată în martie. Vreo 2 milioane de vizualizări și 328 dolari câștigați. Și, atenție, vorbim de conținut video în care se investește, atât la nivel de prezentare cât și la nivel de echipamente folosite. Ba chiar, la el CPM-ul e chiar mai mic, probabil și pentru că utilizatorii care îl vizualizează se pretează ca utilizatori și de Ablock sau nu sunt utilizatori atât de bine prinşi în target comercial.

buhnici

În contrast, CPM-urile din piețe mai evoluate este mult, mult, mult mai mare. De exemplu, conținutul vizualizat în Statele Unite are un CPM de 17 EUR.

Nu este astfel de mirare că avem foarte mulţi creatori de conţinut în RO (nu neapărat video) care scriu în limba engleză. Am de mult şi eu în gând să încep un astfel de proiect, timpul îmi lipseşte.

Serios, în condițiile astea chiar nu merită să investești în conținut video spre monetizare directă prin Youtube. Variante mai bune ar fi colaborarea cu branduri pentru cu totul alte avantaje, sunt sigur însă că mai toți vloggerii din România nu se bazează pe veniturile din Youtube ci mai mult pe veniturile din varii colaborări.

 

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 Comments on 2M views pentru 1.000 EUR in Youtube RO / CPM de 0.52 EUR

  1. E aceeași poveste cu AdSense pe bloguri. În România nu merită să te bazezi pe asta dar pe afară poți face treabă faină. Un site de fake news, câteva articole despre Trump în fiecare zi și gata.

    În altă ordine de idei, am văzut că sunt unii care își pun linkuri de afiliat prin descriere. Fac listă cu echipamentul folosit și lângă bagă un link prescurtat.

  2. acum ocialblade pune ca ia $889 minim pe luna, presupun ca ia acel minim, pt. ca peste valuarea minima iau si eu care o afiseaza socialblade, ceea ce nu-i rau aproape 1000 de $, acum chestia e ca luna asta poi sa-i iei iar urmatoare poti sa iei 100, venitul youtube variaza tot timpul, daca ma uit la mike H scrie ca a pierdut peste 100000 de vizualizari si venitul e pe 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*