
2020, acest ianuarie, februarie, coronavirus. Nu sunt multe de spus despre anul acesta. A început cu un concediu mai lung pentru încărcarea bateriilor după foarte solicitantul 2019 și cam asta a fost pentru mine. Multe zile identice, multă muncă și multe semne de întrebare.
Noroc cu încărcarea bateriilor de la început de an, că m-a ajutat cumva să trec cu mintea mai împăcată peste toată perioada ce a urmat.
Mă bucur că am apucat să merg pe la părinți peste vară, când lucrurile se mai liniștiseră. De asemenea că am descoperit că putem sta câteva zile departe de oraș.
Din păcate anul acesta nu doar că ne-a luat din libertatea cu care eram obișnuiți, dar ne-a luat și persoane dragi.
Au fost și lucruri bune în 2020. Pandemia a accelerat digitalizarea tuturor domeniilor, ceea ce din punct de vedere profesional pentru toți cei care lucram până nu demult în online ca fiind doar o nișă va deschide noi oportunități. Să ne uităm doar la creșterea comerțului online. Creștere care a venit și nu va da înapoi nici după trecerea acestei perioade. E foame mare de oameni buni și pasionați de ceea ce fac. Să vedem doar economic ce se va întâmpla pentru că așa cum anumite industrii au crescut, altele au fost crunt lovite.
Mi-aș dori cumva ca pe termen lung să descopere tot mai mulți oameni că nu toată lumea trebuie să funcționeze legat de un birou fizic, într-un loc constant, atâta timp cât ai o conexiune bună la internet.
Din păcate ecuația cu a te muta la casă e cam scumpă când vrei să iei în considerare și o distanță rezonabilă de București, și utilități, curte și un preț care să nu fie prohibitiv.
2020 nu a fost neapărat un an complet ratat. Sigur, nu am mai ieșit prea des din casă, dar una peste alta am început lucruri la care am ezitat prea mult timp: mi-am pus aparat dentar.
Turbulent 2020, 2021 se arată destul de neprevăzut. Sper să fie cu mai puține bariere. Vedem din aprilie-mai încolo. Până atunci keep it strong.
Coronavirusul acesta a făcut pentru digitalizarea României mai mult decât toate guvernele de după 1990. 🙂
Mi-e frică de faptul că instituțiile statului să nu revină la plimbat hârtii și la vechile metehne.
Cred ca s-a facut mai mult la TV decat in practica. Oricum, era in plan digitalizarea, dar au apasat acum niste pedale, dar au ridicat-o cand s-a iesit din lockdown. Daca mai stateam vreo 2-3 luni cred ca rezolvau mai multe probleme.