2019 la final

Cred că 2019 a fost cel mai stabil an de când am început să țin o oarecare contabilizare a lucrurilor făcute an de an. Bine, stabil nu înseamnă că a fost tocmai roz, ci că nu s-au întâmplat schimbări semnificative.

Am continuat cu același job, iar în ultimul trimestru am preluat mai multe responsabilități. Nu m-am mai mutat pe nicăieri 🙂 și nici din țară nu am ieșit, cu o singură excepție. Am terminat practic anul cu aproape atâtea zile de concediu rămase cu câte mi-ar fi intrat în mod uzual. Ceea ce, să zicem, e bine pentru 2020.

Probabil că a contat și faptul că la început de 2019 am stat vreo două săptămâni la pat cu gripa.

Muncind mult mai mult față de 2018, mai ales spre final de an, blogul a rămas pe un plan foarte secundar, deși mai aveam weekenduri când scriam câteva articole și le programam pe parcursul săptămânii. Au fost totuși aproape 100 articole publicate anul acesta aici, ceea ce e o surpriză personală. Probabil liniștea de pe blog din ultimele luni și formatul nou al articolelor pe care l-am încercat m-a făcut să cred că am scris mult mai puțin față de alți ani. Btw, în 2020 se împlinesc 12 ani de când scriu pe acest blog. Ireal!

Într-o inerție ceva mai mare a fost T2T.ro, cu care trebuie să mă decid ce fac. Aș căuta un editor, dar până acum persoanele cu care vorbeam cereau prea mult pentru a fi o investiție care să se poată recupera cândva.

Călătoriile ocupă un loc important în viața mea, iar dacă mă uit la retrospectiva lui 2018 și ce îmi propusesem pentru 2019, am primit exact ceea ce am vrut în 2019, cu un scurt city-break în Istanbul și niște planuri stabilite pentru 2020. Istanbul a fost o experiență absolut superbă, a intrat clar în Top 3 destinații văzute de mine vreodată. Atât de aproape și totuși atât de diferit!

Poate ar trebui să îmi propun mai multe pentru 2020, mai ales că am rămas cu zilele acelea de concediu. Deși, parcă văd că perioada aceea în care plecam o dată la 2-3 luni într-un city-break a trecut, apărând tot felul de alte priorități. Ar trebui și să călătorim mai mult prin țară, că nu am ajuns de exemplu niciodată în Bucovina.

Cam asta a fost cu 2019, un an pe care îl consider mai degrabă un an „investiție” în viitor. Apropo de inveștiții, mă bucur că am făcut și două cursuri anul acesta, din arii diferite specializării mele.

Pentru 2020 sper să reușesc să învăț mai multe, să citesc mai mult, să nu repet câteva din greșelile din 2019 și sper să revin la cele 70 kilograme de la mijlocul lui 2018. Și aș vrea să merg la fel de des la teatru cum am fost în 2019. Cât privește acest blog, aș vrea să îi fac și o extensie mai multimedia, fie printr-un podcast sau prin niște video-uri. Nu neapărat să atrag audiență, cât mai mult să învăț aceste noi formate de conținut care devin mult mai populare.

Îmi doresc și vă doresc un 2020 mai bun! 🙂

 

 

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 Comment on 2019 la final

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*