2015 a fost un an cu puţine filme bune

Weekendul ce a trecut, după toată nebunia cu cele două Black Friday-uri pe care le-am avut, mă uitam după ceva filme. Am văzut la cinematograf destule anul trecut, destule şi anul acesta, nu aveam nici chef sau timp de ieşit din casă.

Mă uitam, aşadar, după filme din 2015 şi prin listele de pe IMDB, cu prea puţine excepţii, în topuri erau filme de tip franciză, continuări sau filme pentru copii şi adolescenţi. 2015 nu a fost un an cu filme excepţionale, poate doar câteva excepţii. Bine, la ce să te aştepţi când The Revenant a fost filmul văzut de mulţi ca fiind capodopera anului? Cât de mult mi-a plăcut şi Hunger Games, nici până astăzi nu m-am uitat la ultima parte, pentru că atât din trailer cât şi din poveste ştiu că e prea lungit, în raport cu cartea şi acţiunea iniţială.

Iar printre cele câteva excepţii aş putea în 2015 aminti The Martian şi Ex Machina. Spotlight a fost şi el un film bun, o să fie de revăzut pe la TV de multe ori. The Martian am citit şi cartea.

Cum seriale nu prea au fost, am pierdut vremea cu multe seriale. House of Cards, Peaky Blinders şi alte cele de pe Netflix.

Ehe, când mă gândesc la filmele din 2014… Trascendence, Interstellar (în top 3 filme preferate), Boyhood, The Theory of Everything, Fury etc. În rest, în 2016, mi-a plăcut până acum The Arrival şi War Dogs.
Și, dacă stau și mă gândesc, cred că în 2014 o dată la 2-3 săptămâni eram la cinema.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. De vreo cativa ani a inceput sa se traga la metru si asta se observa. Totusi Ex Machina si The Martian au fost destul de reusite. Le-au mai scapat anumite detalii, in special la Ex Machina, dar totusi vorbim de SF nu de lumea reala asa ca se accepta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*